1. Gelezen (18/06/2017)
 2. De eerste James Bond, Casino Royale, in een nieuwe uitgave van Just Publishers (2015). Niet echt vervelend, maar had het me toch iets spectaculairder en complexer voorgesteld.
 3. De eerste Robert Harris, Vaderland. Wat als Duitsland de oorlog gewonnen had? Interessante denkoefening in een boeiende thriller.
 4. Beppe Fenoglio, Dag van vuur. Een mooie bundel van zes verhalen over de jeugdjaren van de auteur in primitieve Italiaanse bergdorpen.

 5. Gelezen (28/05/2017)
 6. De schaduw van de kathedraal. "De combinatie van kunst, erotiek, religie, liefde en misdaad maakt dat het boek ver boven de gangbare literaire thriller uitstijgt." Of dat alles het boek nog leesbaar houdt, laten we in het midden.
 7. De Arabier van de toekomst 2. Een van de zeldzame graphic novels bij uitgeverij De Geus, maar het past er wel. Ik ben fan. Intussen is deel 3 ook al uit.

 8. Gelezen (19/05/2017): Waar mijn hart ooit klopte, de WO II-roman van Sebastian Faulks. Iets te veel psychologie en psychiatrie naar mijn zin. Beter van Faulks zijn Engleby en Een week in december.

 9. Gelezen (24/04/2017): De geschiedenis van mijn tanden van de Mexicaanse Valeria Luiselli. Bizar, humoristisch, ietwat experimenteel aandoend boek over een groot veilingmeester genaamd Snelweg.

 10. Update 17/04/2017
 11. Van Ottogracht tot Krook. Voor wie het nog niet wist: mijn thuisstad Gent heeft een nieuwe stadsbibliotheek op de Krook, en het is voor het eerst dat hier een bibliotheek speciaal met dat doel werd gebouwd. Journalist/schrijver Dirk Musschoot schreef een boek over de voorgaande locaties, aan de Ottogracht, de Kouter en de Zuid.
 12. Bizar om lezen hoe een uitnodigende, ruime, vrij in rond te lopen bibliotheek eigenlijk nog niet zo heel lang een evidentie is. Daarnaast ook veel aandacht voor de opeenvolgende bibliothecarissen (Johan Daisne!), en amusante anekdotes (hoe iemand op een bepaald moment op het idee komt zes schelletjes salami als boekleggers te gebruiken, blijft me verbazen). Zeer boeiend boek over een stukje Gentse geschiedenis.
Read next page