Chapeau Sport 18-08

Dit weekend was het een 50% score voor het Limburgs voetbal en Tom Dumoulin werd knap derde, maar was daar niet helemaal tevreden mee.

 1. Voetbal

 2. Roda JC heeft ook zijn 2de wedstrijd gewonnen en zondert zich samen met Jong Ajax, NEC en Sparta af in de top van het klassement. Wederom was het een zwaar bevochten zege, maar met de doelpunten van Plat en Höcher sloot Roda de 2de competitiewedstrijd uit bij Telstar winnend af! Het uitvak was helemaal gevuld met fans. 
 3. -
 4. En de spelers hadden na afloop nog een dansje in petto!
 5. MVV had na de 5-0 nederlaag in Almere iets goed te maken en begon toch slecht, want Jetro Willems (de linksback van het Nederlands elftal tijdens het EK in Oekraïne en Polen) schoot prachtig onderkant lat binnen na 23 minuten. Net zoals Roda heeft MVV zich herpakt en laten zien dat Jong PSV echt nog jong is. Via Twitter liet MVV weten hoe blij ze waren.
 6. Fortuna & VVV boekten minder succes Ze verloren respectievelijk van Jong Ajax en FC Den Bosch. Fortuna eindigde de wedstrijd met 9 man na rode kaarten voor Voorn en Ter Borgh. Hoofdtrainer van Vossen trok de volgende conclusie.
 7. VVV heeft geen enkele update geplaatst na het kansloze verlies tegen Den Bosch. Wel plaatste ze een video over de buschauffeur die al 9 jaar de bus bestuurt. 
 8. Wielrennen

 9. Voor Tom Dumoulin was het deze week helaas weer net niet in de Eneco Tour. Als een van de topfavorieten begon hij aan de etappekoers door Nederland en België. In de eerste rit wist hij bijna het hele peloton achter zich te laten na een fraaie solo. Zijn reactie na afloop was dan begrijpelijk.
 10. In de 2de rit moest hij zichzelf terug knokken na een lekke band op een slecht moment.
 11. Dag 3 stond in het teken van een tijdrit over 9,4 kilometer en wederom liet hij zien dat we tijdens het WK wat mogen verwachten van hem. Hij won de rit en dat was tevens zijn allereerste zege in de World Tour! 
 12. In de tussentijd reed Dumoulin nog een dag in de leiderstrui, maar de Belg Tim Wellens plaatste een goede demarrage en verschalkte daarmee Lars Boom en Tom Dumoulin. In de laatste rit kwam daar geen verandering meer in en zodoende eindigde Tom op een 3de plaats in het algemeen klassement. Enigszins teleurgesteld, maar toch zeer knap gereden. Het leverde hem ook een 26ste plaats op, opde UCI-ranking!
Read next page