1. 20:39 Het forensisch onderzoek is afgerond en het gebied is vrijgegeven, meldt de politie.
 2. 20:19 Verdachte Michael P. heeft woensdagavond uit eigen beweging de politie geïnformeerd over de vindplaats van Anne.
 3. 19:55 Nederland leeft intens mee nu Anne Faber gevonden is. Een Facebookbericht van een account in haar naam, die tijdens de vermissing is opgericht, wordt massaal gedeeld. De oproep om een kaars voor haar te branden is nu al 50.000 keer gedeeld.
 4. 19:40 Het zwartste en slechtste scenario is uitgekomen. Dat zei Hans Faber in reactie op de vondst van het lichaam van Anne Faber. Volgens hem zijn er veel vragen bij de familie, zoals waarom P. vrij rondliep.
  ,,Hoe kon dit gebeuren? Waarom liep deze man vrij rond?'', zei hij in een korte verklaring in Zeewolde. ,,We hebben als familie nog heel veel vragen. Maar met de antwoorden zullen we Anne helaas niet terugkrijgen.''
 5. 19:20 Het lichaam van Anne Faber is weggehaald uit het Horsterwold in Zeewolde. Het stoffelijk overschot gaat naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) in Den Haag voor onderzoek.
  Nu het lichaam niet meer op de vindplaats is, betekent dat volgens de politie nog niet dat die locatie wordt vrijgegeven. Er wordt verder sporenonderzoek verricht.
 6. 19:05 Reactie Altrecht in Den Dolder, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg waar Michael P. verbleef voor behandeling: 'Vandaag is het lichaam van Anne Faber gevonden. Dit is voor haar dierbaren een onwerkelijk en intens verdrietig bericht. We zijn met onze gedachten bij alle mensen die haar nu moeten missen en wensen hen veel kracht toe in deze ongelooflijk verdrietige tijd.'
  Voor nu past ons stilte.
 7. Altrecht zegt toe volledig mee te werken aan het onderzoek van de inspecties Veiligheid en Justitie en Gezondheidszorg. ,,Wij gaan zelf ook een eigen onderzoek doen. Wij willen ook weten wat er is gebeurd,"
  aldus een woordvoerder.

 8. 18:55 Reactie van Het Huis Utrecht, waar Anne Faber werkte: "Vandaag is definitief gebleken dat we onze geliefde collega Anne niet meer terug zullen zien. We zijn er helemaal kapot van: in de korte tijd dat ze voor Het Huis heeft gewerkt maakte ze zich met haar gedrevenheid, intelligentie en warmte bemind en onmisbaar. Onze gedachten zijn bij haar familie, vriend en vrienden, bij wie Anne op niet te bevatte wijze is weggerukt. Het was een voorrecht om Anne de afgelopen maanden in ons midden te hebben en we missen haar ontzettend."

 9. 18:47 Tijdens de persconferentie over de vondst van Anne Faber legde de woordvoerder van de familie Faber een verklaring af. ,,Pijn overheerst. We zijn dankbaar voor alle steun die wij ontvangen hebben.''
 10. 18:45 Minister Blok: Onderzoek naar situatie kliniek waar Michael P. zat.

 11. 18:15 Michael P. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber. De man was maandag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van de jonge vrouw. Die verdenking is uitgebreid nu het lichaam van de vrouw is gevonden. Het voorarrest van P. is vrijdag met twee weken verlengd. Hij vertelde de politie woensdagavond waar het lichaam van Faber lag.
Read next page